Güneşi az alan evlerde ne renk boya kullanmalı?

 


Güneşi az alan evlerde duvarlardaki boyanın rengi ve dekorasyonda kullanılan renkler büyük önem kazanır. Evinizin az güneş almasını kullandığın duvar boya rengi ile etkisiz kılabilir ve evinizde istediğin dekorasyonu rahatlıkla oluşturabilirsin. Dekorasyonda istediğin tarza göre uygun renk ve tonlarda bir boya seçebilir az ışık alan yaşam alanını dilersen sade, dingin dilersen hareketli ve sıcak dilersen minimalist bir tarzda dekore edebilirsin.


Duvar Boyası Rengi Işığı Nasıl Yansıtır

Siyah dışındaki bildiğimiz tüm renkler ışığı yansıtır ancak beyaz tonları ışığı en iyi yansıtan renklerdir. Mimaride LRV adı verilen ışık yansıtma değeri olarak ifade edilen kavram ışığın yüzeyde yansıyan ölçüsüdür. Hem yapıların mimarisinde hem de dekorasyonunda LRV yani ışık yansıtma değeri önem kazanır. Evlerin konumlandığı cephe hem ısı hem de ışık miktarını etkiler, bunun dışında mimari yapısı, odaların konumlandırılma şekli gibi bazı sebeplerle evin tamamı veya bir kısmı daha az ışık alıyorsa öncelikle bu konuda uygun duvar boya renkleri araştırılmalısın. Renk seçiminde açık tonlar kullanarak ile odandaki ışık algısını değiştirmen mümkün. Az güneş ışığı alan evlerde daha aydınlık bir ortam yakalamak için iç mimarlar tarafından aydınlatma malzemeleri dışında uygun renkler ve açık tonlarda boyalar kullanılır. Az ışık alan odalar için LRV değerini yükseltecek, ışığı en iyi yansıtacak duvar boya renkleri şunlardır: Mavi(Atlas, Okyanus ) Gri(Akaytonu) Sarı(Latte, Cappucino tonları) Yeşil(Yosun yeşili, nefti, çağla tonları) Krem


Az ışık alan evlerde ferah bir ortam Oluşturma

Az ışık alan mekanların ferah bir ortam haline getirilmesi için duvar boya rengi olarak beyaz rengin seçilmesi fikri oluşmamalı. Duvarında görmek istediğin renk mavi, gri ve ya yeşilse oluşturmak istediğin dekorasyon tarzına bağlı olarak bu renklerin en uygun tonları seçerek de bu sağlayabilirsin. Hatta güneş ışığı alan duvar diğer duvarlara göre bir ton koyu seçerek farklı bir hava da oluşturulabilirsin.


Duvar boya rengi dekorasyon tarzınızı Yansıtır

Yaşam alanlarımızın dekorasyonu artık çok önemli. Yaşadığın mekanı kendine uygun ya da istediğin duygu haline göre dizayn etmekle başlayabilirsin. İstediğin sıcaklık, doğallık ise yosun yeşili, ıhlamur; aydınlık ya da modern bir tarz için atlas veya mistik, akay gibimavi, gri tonları duvar boya rengi kullanılabilirsin. Minimalist bir ev senin tarzın ise bu durumda iç cephe boyası olarak gri, mavi, beyaz, krem renklerinin latte, krater, cappuccino, mine, okyanus, kristal gibi tonları tercih edilebilirsin.


Az ışık alan odalar için uygun renkte boya seçilmesi

Bütün bu seçimleri yapmanın artık çok kolay bir yolu var. Az ışık alan alanlar için duvar boyası rengini Bi'Boya Renk Asistanıuygulaması ile belirleyebilirsin. Bunun için boyamak istediğiniz alanın büyüklüğünü, güneş alma durumu ile istediğiniz dekorasyon stiline en uygun duvar boya rengini Bi'Boya renk kartelasından seçebilir ve zamandan da tasarruf edebilirsin.

2 yorum:

  1. Merhaba çok güzel bir siteniz var aydınlatıcı bilgilerle dolu iyiki sizinle çalışmışız 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

      Sil

Pages